Ma Publicité Gratuite !

Nous allons faire parler de vous !

 
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
Echanges, Rencontres et Promotions pour artistes et professionnels du monde de la musique 16 Mai 2024 à 21:19:03 *
Bienvenue, Invité. Veuillez vous connecter ou vous inscrire.


Connexion avec identifiant et mot de passe
Nouvelles:
Bienvenue sur le nouveau forum pour les Musiciens et Acteurs du monde de la musique !
 
 
Accueil Aide Rechercher
Pages: [1]   Bas de page
Imprimer
Auteur Fil de discussion: ZION TRAIN + Last Warning Party @ Splash  (Lu 1958 fois)
mahel
auteur/compositeur/interprète
User
Membre Senior
***
Hors ligne Hors ligne

Messages: 389


No woman no cry


Voir le profil WWW
« le: 30 Novembre 2011 à 18:24:10 »

    Friday, December 9, 2011
    Time
    9:00pm until 12:00am

Where
   
Vooruit Gent Concertzaal
Description
   
Prijs: € 14 (voorverkoopprijs, exclusief reservatiekost) | € 17 (aan de avondkassa). Voor meer info over cultuurcheque, Guidobon, cjp- en ISIC-korting: www.democrazy.be/ticketinfo
De Last Warning after party wordt gehosted door de Belgische Sky Fire sound ft Rohan Lee en het Britse Nucleus Roots, die met producer Paul Lush, Simon Dan & MC Mega Dread een dj set komen brengen.


ZION TRAIN (UK)
Het collectief Zion Train is al bijna 20 jaar lang de onvervalste pionier van dub dance! Dankzij hun mix van reggae, dub en electronica hebben ze wereldwijd een stevige livereputatie opgebouwd en staan ze garant voor een stomend dub/roots feestje.
In 1990 richtte DJ/bassist/producer Neil Perch de multiculturele band op. In de sfeer van grootmeesters als Jah Shaka en Lee Perry, ontwikkelde Zion Train een eigen herkenbare sound, en is de band een begrip geworden in het West-Europese clubcircuit. Platen verschenen o.m. op het eigen Universal Egg-label. In oktober komt hun 10de plaat uit: State of Mind.

Sky Fire Sound is een reggae sound system dat een boodschap wil uitdragen voor een betere wereld. De crew bestaat uit een verscheidenheid aan persoonlijkheden en dat komt ook tot uiting in hun muziek. DJ Sky Hi en Bashman zorgen voor de reggae vibes en worden geleid door de bass lines van Joe Gibbs en Lee Perry. Samen komen ze tot een mix van dubstep, drum & bass, roots, ska en reggae. Hun enige doel is om mensen te doen dansen in 'a positive vibration'. Live brengen ze hiervoor een MC mee, deze keer Rohan Lee.
Rohan Lee is een echte rastaman afkomstig uit Rockefort, een stad die mee aan de wieg stond van de reggae music. Zijn authenticiteit spreekt uit zijn muziek, zijn teksten en zijn moves. Zijn lyrics komen recht uit het hart en zijn geïnspireerd op zijn habitat: de bouwvallige wijken in het zuidoosten van Kingston. Klassieke reggae ten top!

Nucleus Roots brengt ons eclectische reggae die de voetjes niet op de grond zal kunnen houden. Dansen is hierbij dus de boodschap. Deze groep is afkomstig uit het koude Manchester, en dat terwijl de reggae, gemengd met dub en electro, juist zo warm klinkt. De band is ontstaan in 1996 uit de as van Manchester’s hooggewaardeerde punky reggae band Community Charge. In de vroege dagen was Nucleus Roots een tienkoppige reggae band waaronder enkele gerenommeerde muzikanten uit het Verenigd Koninkrijk: Paul Lush (bass), Richie Sliva (drums), P. Teck (keyboards and synthesizers), Steely and Gary (guitar), Mikey Congo (percussion) en Clive Stuart bijgestaan door de krachtige stem van Moses en de explosieve lyrics van Des Nia Lashimba. Met deze line up en enkele straffe live optredens kregen ze al snel een hele hoop fans achter zich. In 1999 versierden ze voor het eerst een plaatsje op het Glastonbury Festival waar ze meteen uitgeroepen werden tot “best up and coming underground band” van het jaar. Dankzij hun kwalitietsvolle live optredens hebben ze reeds samengewerkt met artiesten als Misty Roots en Twinkle Brothers en in 2008 speelden ze als backing band voor de Grammy award winnende artiest Michael Rose (Black Uhuru) in Frankrijk. Nucleus Roots behoort nu tot de top van de Engelse dubscene en dit wordt tijdens hun optredens nog eens dik onderstreept. Voor vanavond zal Paul Lush erbij zijn, die live mixt. Ze brengen ook Simon Dan (de MC op 'Jah Rule') mee, en Mc Mega Dread (Megatone sound foundation).


* Zion_Train.jpg (26 Ko, 180x241 - vu 386 fois.)
Journalisée

Pages: [1]   Haut de page
Imprimer
 
Aller à:  

Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines